Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Electronics-Bulgaria.com Microdis Electronics Comet Electronics
 
Electronics-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА
Mouse Electronics

НОВИНИ

27.10.2020   |   Farnell отпразнува 5-милионния Micro:bit
27.10.2020   |   Intel продава бизнеса си с флаш памети
27.10.2020   |   Microchip представи нови решения за управление на електродвигатели
 

Технологии

Търси
FarnellTME

Silicon Labs пусна нови тактови генератори за кохерентна оптична комуникация03.05.2016

Silicon Labs представи фамилия тактови генератори, които потискат паразитните разтрептявания (jitter) и опростяват разработката на мрежови карти и модули за кохерентна оптична комуникация по стандартите 100G/400G. За целта те осигуряват генериране на висока тактова честота, която може гъвкаво да се изменя, а разходите и сложността на изделието намаляват значително. Тези кохерентни оптични тактови генератори заменят вариантите, в които за поддържането на стабилен, базов времеви такт без разтрептяване, необходим при преобразуването на данни, се използват скъпи, заемащи голяма площ генератори на трионообразен сигнал, управлявани с напрежение (VCSO). За разлика от тези тактови генератори, които поддържат само една фиксирана честота, новите Si534xH могат да осигурят честоти в широк диапазон, до 2.7 GHz, без да е необходимо да се правят други изменения в схемата, съответно без да се променя и списъка на компонентите на крайното изделие.
 
Тактовите генератори Si5344H и Si5342H съчетават най-добрите за този клас чипове възможности за гъвкаво изменение на честотата с изключително висока стабилност без аналог – разтрептяването е в границите на 50 фемтосекунди средно. Тези компоненти са и с улеснена доставка - за разлика от VCSO, обикновено доставяни по специална поръчка и в удължен срок, новите чипове пристигат бързо, само за две седмици. С фазовата обратна връзка (PLL), благодарение на която се потиска разтрептяването, високочестотните изходни стъпала,  възможностите за синтез на дробни (некратни на дадена основна) честоти и със своя осцилатор с цифрово управление, фамилията Si534xH осигурява всички функции по поддържането на тактови честоти в кохерентните оптични приемо-предаватели. При това новите чипове заемат с 40% по-малко място на платката и консумират с 40% по-малко енергия в сравнение с други  прибори.
 
Тактовите генератори Si534xH на Silicon Labs са разработени така, че да отговарят на времевите изисквания на стандартите 100G/400G за кохерентна оптична комуникация. Освен че могат да синтезират свръхвисоки честоти, необходими за задаване на основния такт при преобразуването на данни в оптичните приемо-предаватели, в тактовите генератори Si534xH се използват и утвърдените, патентовани от Silicon Labs, технически решения за фазова обратна връзка с цифрова синхронизация (DSPLL), потискаща разтрептяването, и за синтез на дробни честоти (MultiSynth). Всички необходими съгласно стандартите 100G/400G, тактови честоти в предаватели и приемници, могат да се генерират от един-единствен чип, което намалява общите разходи по комплектацията на крайното изделие, както и сложността му, тъй като елиминира необходимостта от множество дискретни компоненти.
 
“За да отговорят на потребностите от все по-широколентова комуникация, доставчиците на тези услуги изискват технически средства, съответстващи на стандартите 100G/400G и осигуряващи по-голяма пропускна способност на мрежовите карти, при по-ниска цена за единица данни в сравнение с досегашните”, посочва Джеймс Уилсън, старши директор по маркетинга в Silicon Labs, отговарящ за този вид изделия. “Тактовите генератори Si534xH на Silicon Labs осигуряват синтеза на високи честоти, при свеждане до минимум на разтрептяването и отговарят на строгите изисквания за фазов шум, така както е нужно за целите на кохерентната оптична комуникация. При това те заемат значително по-малко място на платката и консумират доста по-малко енергия от традиционните VCSO схемни решения.”

Източник: Футурел

Етикети:   Футурел   Futurel   Silicon Labs   Si5344H   Si5342H   тактови генератори   оптични приемо-предаватели  
« назад
Comet Electronics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rutronik
MPEl
 
CAD Point
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG