Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Electronics-Bulgaria.com Microdis Electronics Comet Electronics
 
Electronics-Bulgaria.com
Microchip Technology
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА
Mouse Electronics

НОВИНИ

15.09.2020   |   Farnell започна да доставя новата Power GaN FET фамилия от Nexperia
11.09.2020   |   Microchip представи развоен комплект със SiC модул и програмируем гейт драйвер
10.09.2020   |   Конференцията "Комуникации, електромагнетизъм и медицински приложения" ще се проведе в Атина
Вюрт Електроник
 

Технологии

Търси
ТМЕMicrochip Technology

Silicon Labs пусна нови тактови генератори за кохерентна оптична комуникация03.05.2016

Silicon Labs представи фамилия тактови генератори, които потискат паразитните разтрептявания (jitter) и опростяват разработката на мрежови карти и модули за кохерентна оптична комуникация по стандартите 100G/400G. За целта те осигуряват генериране на висока тактова честота, която може гъвкаво да се изменя, а разходите и сложността на изделието намаляват значително. Тези кохерентни оптични тактови генератори заменят вариантите, в които за поддържането на стабилен, базов времеви такт без разтрептяване, необходим при преобразуването на данни, се използват скъпи, заемащи голяма площ генератори на трионообразен сигнал, управлявани с напрежение (VCSO). За разлика от тези тактови генератори, които поддържат само една фиксирана честота, новите Si534xH могат да осигурят честоти в широк диапазон, до 2.7 GHz, без да е необходимо да се правят други изменения в схемата, съответно без да се променя и списъка на компонентите на крайното изделие.
 
Тактовите генератори Si5344H и Si5342H съчетават най-добрите за този клас чипове възможности за гъвкаво изменение на честотата с изключително висока стабилност без аналог – разтрептяването е в границите на 50 фемтосекунди средно. Тези компоненти са и с улеснена доставка - за разлика от VCSO, обикновено доставяни по специална поръчка и в удължен срок, новите чипове пристигат бързо, само за две седмици. С фазовата обратна връзка (PLL), благодарение на която се потиска разтрептяването, високочестотните изходни стъпала,  възможностите за синтез на дробни (некратни на дадена основна) честоти и със своя осцилатор с цифрово управление, фамилията Si534xH осигурява всички функции по поддържането на тактови честоти в кохерентните оптични приемо-предаватели. При това новите чипове заемат с 40% по-малко място на платката и консумират с 40% по-малко енергия в сравнение с други  прибори.
 
Тактовите генератори Si534xH на Silicon Labs са разработени така, че да отговарят на времевите изисквания на стандартите 100G/400G за кохерентна оптична комуникация. Освен че могат да синтезират свръхвисоки честоти, необходими за задаване на основния такт при преобразуването на данни в оптичните приемо-предаватели, в тактовите генератори Si534xH се използват и утвърдените, патентовани от Silicon Labs, технически решения за фазова обратна връзка с цифрова синхронизация (DSPLL), потискаща разтрептяването, и за синтез на дробни честоти (MultiSynth). Всички необходими съгласно стандартите 100G/400G, тактови честоти в предаватели и приемници, могат да се генерират от един-единствен чип, което намалява общите разходи по комплектацията на крайното изделие, както и сложността му, тъй като елиминира необходимостта от множество дискретни компоненти.
 
“За да отговорят на потребностите от все по-широколентова комуникация, доставчиците на тези услуги изискват технически средства, съответстващи на стандартите 100G/400G и осигуряващи по-голяма пропускна способност на мрежовите карти, при по-ниска цена за единица данни в сравнение с досегашните”, посочва Джеймс Уилсън, старши директор по маркетинга в Silicon Labs, отговарящ за този вид изделия. “Тактовите генератори Si534xH на Silicon Labs осигуряват синтеза на високи честоти, при свеждане до минимум на разтрептяването и отговарят на строгите изисквания за фазов шум, така както е нужно за целите на кохерентната оптична комуникация. При това те заемат значително по-малко място на платката и консумират доста по-малко енергия от традиционните VCSO схемни решения.”

Източник: Футурел

Етикети:   Футурел   Futurel   Silicon Labs   Si5344H   Si5342H   тактови генератори   оптични приемо-предаватели  
« назад
Comet Electronics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rutronik
Farnell
MPEl
 
CAD Point
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG