Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Electronics-Bulgaria.com Microdis Electronics Comet Electronics
 
Electronics-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ
Mouse Electronics

НОВИНИ

24.03.2020   |   u-blox отчете солидни финансови резултати за 2019 г.
24.03.2020   |   Microchip представи нов микроконтролер с криптографски възможности
24.03.2020   |   Прогнозират между 3 и 6% спад на пазара на електронни компоненти заради COVID-19
Wuerth
Amtest
 

Експертно

Търси
Интер Експо ЦентърTME

Предлагаме единични решения, приложими за всички производствени машини и системи

Флориан Ритер, ASYS Group
Флориан Ритер, ASYS Group


18.05.2017

От 2016 г. 3В Електроника е официален партньор на ASYS Group в България. Какво е значението на вашето сътрудничество с компанията?
Нашето мнение е, че много важен фактор в бизнеса е бързото време за реакция. За да можем да предложим това, през миналата година започнахме сътрудничеството си с 3В Електроника. Компанията се намира в София, известна е на пазара на електронни изделия. Благодарение на сътрудничеството можем да популяризираме своите продукти в България по-ефективно. Услугите, свързани с поддръжка, също са ключов фактор. 3В Електроника е в състояние да предложи поддръжка на нашето оборудване - бързо и на място.

Какви иновативни продукти предлагате на българския пазар?
Нашето продуктово портфолио е огромно, като се започне от обикновените конвейери, използвани в електронното производство, до пълните персонализирани монтажни машини и линии. 80% от електронната производствена линия може да бъде реализирана с машини ASYS. Портфолиото обхваща процесите на манипулиране, маркиране, депанелизиране, отпечатване, зареждане и прехвърляне. Най-накрая, ASYS предлага персонализирани решения, за да реагира на индивидуалните изисквания на клиентите, както и софтуерни решения, чието значение нараства.

В инженерната индустрия не класическата машинна конструкция, а съответстващите софтуерни решения придобиват централно място и отличават машините на пазара. В днешно време комуникацията човек-машина е много важна тема. Ние непрекъснато разработваме собствени продукти, за да помогнем на клиентите си в ежедневната им работа. Разработихме много лесен, удобен за ползване интерфейс, наречен SIMPLEX. Това е интерфейс, базиран на икони, инсталиран в почти всички наши машини. След като операторите са били обучени на една машина, те могат да се научат много бързо да работят и с другото оборудване. Това ще помогне да се поддържа линията с по-малко човешки ресурси.

Друга разработка е награденото решение PULSE, което също поддържа работата на операторите и предотвратява спирането на линиите чрез интелигентно предоставяне на информация. Тези видове разработки правят нашите продукти винаги конкурентни на пазара.

През 2016 г. ASYS Group бе отличена като едно от "100-те места за Индустрия 4.0 в Баден-Вюртемберг". Разкажете ни повече за подхода на компанията към производството.
Основната цел, която искаме да постигнем с нашите Индустрия 4.0 решения, е да поддържаме непрекъсната производствената линия. Възнамеряваме да премахнем възможните спирания на линията. За да постигнем тази цел, представихме продуктовия сегмент PULSE-Human Centered Solutions. Той предлага цялостни решения, включващи софтуер и хардуер, които да подпомагат операторите в ежедневието им. Софтуерът е инсталиран на съвременни устройства като таблети и интелигентни часовници и навремено предоставя на оператора необходимата информация. Системата му дава възможност да открие грешка в производствената линия и да я отстрани ефективно.

Решението PULSE също прогнозира и спирания на линиите в бъдеще и незабавно информира оператора за тях. Всичко това се реализира в приложението Alerts & Info, собственост на компанията. Използвайки го, операторът знае точно колко време е останало и какво трябва да направи, за да предотврати спирането на линията. Така че линията може да бъде оптимизирана чрез PULSE, тъй като очевидно пряко увеличава ефективността й. Данните от инсталации на клиенти показаха 70% по-малко спирания на машините и 27% повишаване на производителността на някои машини.

Друго приложение, наричено User2Machine, дава възможност да се задават определени машини от производствената линия към един оператор. Така той получава само информация за машините, за които отговаря, което помага да се създаде ясен списък на задачите. PULSE предлага и много други функции в помощ на операторите. PULSE им дава възможност например да открият необходимите документи на машината, тъй като те са директно записани на съответния сървър и могат да се показват на таблета. Освен това, е възможно да се работи с манипулиращи системи директно от таблета или да се проверят статистически данни на свързан компютър, за да се посочат само няколко допълнителни опции. Ние сме в самото начало на такива интелигентни и модерни системи.

В тази бизнес област смятаме, че сътрудничеството е много важно. Така предлагаме индивидуални софтуерни механизми за свързаности, които дават възможност за PULSE връзка и на други SMT производители. Затова създадохме PULSE общността, която включва всички производители на съоръжения, чиито машини са готови за PULSE. Нашата визия е да предложим на клиентите единично решение, което може да се използва за всички техни машини и системи в производството.


Източник: 3В Електроника

Етикети:   3В Електроника   ASYS Group   ASYS   SIMPLEX   PULSE   User2Machine  
« назад
Comet Electronics 408

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


MPEl
 
CAD Point
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG