Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Electronics-Bulgaria.com Microdis Electronics Comet Electronics
 
Electronics-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ
Mouse Electronics

НОВИНИ

02.06.2020   |   u-blox си партнира с доставчика на GNSS услуги Sapcorda Services
26.05.2020   |   u-blox представи нов комуникационен модул за управление на пътния трафик
26.05.2020   |   Rutronik ще дистрибутира SoC продуктите на Rockchip
Wuert
 

Събитията

Търси
РОДЕ & ШВАРЦTME

productronica 2019 събира производителите на печатни платки и EMS доставчиците03.09.2019


Зоната на производителите на печатни платки (PCB) и доставчиците на производствени услуги за електрониката (EMS) отново ще е сред най-важните сегменти по време на водещото световно изложение productronica 2019, което ще се проведе от 12 до 15 ноември т. г. на територията на Мюнхенски панаир.

Електрониката се е превърнала в незаменима част от нашия живот, което осигурява на индустрията непрекъснато покачващи се приходи от продажби. По данни на Германската асоциация на производителите на електрическо и електронно оборудване (ZVEI) през 2018 г. в страната оборотът в електронния сектор достига 195 млрд. евро, което представлява ръст от 1,0 % спрямо предходната година.

Близо 60% от пазара се падат на трите големи С – Computing, Communication, Consumer (изчислителна, комуникационна, потребителска електроника), като тук еднозначно доминира Азия. От друга страна, европейските PCB производители продължават да обслужват главно сегментите индустрия и медицина. Тези два сектора държат 15% от световния оборот, а 10% се падат на европейски производители. Във всички области растящите мобилност и миниатюризация на устройствата изискват използването на съответните PCB технологии с изключително малки конекторни решения.

PCB производителите се надяват на значителен ръст заради новия 5G стандарт за мобилните мрежи. В това отношение автомобилната индустрия играе съществена роля, тъй като използва около 10% от PCB продукцията в световен мащаб, което се определя от непрекъснато нарастващия дял на електронни компоненти в превозните средства. Автономното шофиране, инфотейнмънт решенията, както и алтернативните задвижващи системи и всеобхватната свързаност допълнително ще засилват тази тенденция. За да могат да се възползват от 5G обаче, компаниите трябва да направят значителни инвестиции в нови PCB технологии, позволяващи предлагането на водещи технологично и ценово изгодни продукти с иновативни решения и в бъдеще.

За EMS доставчиците отдавна вече не е достатъчно да имат модерен машинен парк и високи компетенции в производството, поради което се търсят нови умения. Фактори като процесна технология и управление, логистика и организация добиват все по-голямо значение. На дневен ред са дори и поемането на рискове, свързани с иновациите и пазара, както и следпродажбеният мениджмънт. В момента браншът се бори със забавянията на поръчките на компонентите и постоянното намаляване на техните размери, които изправят всяко електронно производство пред големи технически предизвикателства.

Според in4ma статистиката на Weiss Engineering общите продажби на EMS индустрията в Германия, Австрия и Швейцария (DACH) след 8,38 млрд. евро през 2017 г. са се доближили до 9 млрд. евро през миналата година. При това германските EMS компании са постигнали ръст в оборота от 7,4%. За текущата година анализаторите прогнозират плюс от 6,2%.

Който в бъдеще иска да остане конкурентоспособен в тази силно динамична пазарна среда, се нуждае от високотехнологично оборудване, смятат организаторите на productronica. Така например с бързото PCB прототипиране на място на LPKF Laser & Electronics една печатна платка може да се проектира и произведе в рамките на само един ден. Всякакви проблеми на проекта могат да бъдат идентифицирани на ранен етап и още в същия ден могат да се произведат втора и трета версия.

Компанията Schmid Group предлага усъвършенствани вакуумни процеси за производството на висок клас печатни платки и субстрати за ИС. Вакуумно почистване и нанасяне на покрития поддържат редица приложения, които не са възможни с конвенционалните процеси на мокра обработка.

Фирма Posalux ще покаже високопрецизни машини за пробиване и фрезоване за PCB производството. Нова лазерна обработваща машина, която прави възможно пробиването с по-малко от 5 µm ъглов радиус, е предназначена именно за микрообработка, като може да се използва и за по-трудно обработваеми материали като полимери и керамика.
 


Източник: ГБИТК

Етикети:   ГБИТК   Messe Muenchen   productronica   печатни платки   EMS услуги  
« назад
Comet Electronics 408

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


MPEl
 
CAD Point
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG