Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Electronics-Bulgaria.com Microdis Electronics Comet Electronics
 
Electronics-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ
Mouse Electronics

НОВИНИ

30.06.2020   |   Водещите производители на полупроводникови компоненти отчитат ръст
30.06.2020   |   Quectel, Phoenix Contact и Ericsson разработват първия индустриален 5G рутер за частни мрежи
30.06.2020   |   Националната конференция "Електроника 2020" започва на 23 юли
Wuert
 

Събитията

Търси
Special Ed HVPМТП

productronica 2019 подпомага привличането на млади кадри към електронната индустрия10.09.2019

От 12 до 15 ноември т. г. изложението productronica в Мюнхен ще покаже всички аспекти на производството на електроника. Мотото на водещото световно изложение за електронната индустрия е "Ускоряване на иновациите". В центъра на събитието заедно с другите теми ще стои и привличането на млади професионалисти към бранша.

Според актуалния индекс за бизнес климата на Съюза на производителите на машини и съоръжения (VDMA) компаниите за оборудване за електронната индустрия очакват през 2019 г. оборотът да нарасне с 1,0%. За следващата година браншът предвижда ръст от 1,4%. Понастоящем най-големият пазар в областта е Азия с дял от почти половината от оборота, следвана от Германия с 25% и Европейския пазар с 18%.

"Производството на електроника се развива добре и затова сме оптимистични, че ще имаме успешно изложение и productronica отново ще потвърди имиджа си на водещо световно изложение с многобройни международни изложители и посетители", смята Фалк Зенгер, управител на Мюнхенския панаир.

Една тема, която засяга не само компаниите в производството на електроника, е продължаващият недостиг на специалисти и млади кадри. Ето защо на productronica 2019 ще бъде обособен изложбен сегмент, посветен на проблема. "Според много статистики през следващите десет години в Германия ще има 100 000 незаети работни места за електроинженери. Ние виждаме като наша задача да подкрепяме привличането на млади кадри в електрониката и да насърчаваме контактите между фирмите и дипломиралите се", обяснява Зенгер.

Една от новостите тази година ще е зоната "Accelerating Talents" в палата B2, където productronica ще предложи платформа за студенти, абсолвенти и млади професионалисти с цел да ги окуражи да изберат кариерен път в електронната индустрия. Концепцията включва три модула: място, където участниците ще могат да се запознаят с темата производство на електроника посредством забавни елементи; коуъркинг пространство за разговори между представители на изложителите и посетители; Speakers Corner, където ще има кратки фирмени представяния и доклади.

Освен върху младите кадри, фокусът на електронната индустрия е насочен и към стартъп компаниите. В това направление своята премиера на productronica ще направи изложбата и форум Fast Forward в палата В2, където стартъпите ще покажат своите продукти и решения. Компаниите с най-обещаващи предложения ще бъдат отличени с наградата productronica Fast Forward в последния панаирен ден.

Тази година, отново в палата В2, productronica ще включва и нов хакатон, организиран съвместно с VDMA и Института Фраунхофер. Изложителите ще влязат в ролята на поставящи задачи на студенти, млади професионалисти или стартъпи. Те от своя страна ще имат 48 часа, за да разработят на място идеи, решения и прототипи. Изложителите ще могат да се възползват не само от резултатите от поставените предизвикателства, но и от контактите с потенциални нови служители.

Други новости на тазгодишната productronica са двете специални шоута за интелигентна поддръжка и 3D автоматична оптична инспекция (AOI). В палата В2 посетителите ще могат да се информират за поддръжката като основния елемент на Фабрика 4.0. Изложбата с демо парк ще покаже как интелигентната поддръжка може да допринесе за намаляване на оперативните разходи, повишаване на приходите и подобряване на производствената ефективност. 3D AOI Arena в палата A2 ще даде поглед върху пазара на технологии в областта на автоматичната оптична инспекция. Водещи доставчици като Cyberoptics, OMRON,  Viscom и Yamaha ще представят най-новите решения в ежедневни демонстрации и практически сесии.


Източник: ГБИТК

Етикети:   ГБИТК   Messe Muenchen   productronica   електронна индустрия  
« назад
Comet Electronics 408

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


MPEl
 
CAD Point
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG