Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Electronics-Bulgaria.com Microdis Electronics Comet Electronics
 
Electronics-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ
Mouse Electronics

НОВИНИ

06.11.2019   |   Амтест с традиционно участие на productronica 2019
05.11.2019   |   u-blox обяви нов Bluetooth Low Energy модул
05.11.2019   |   Rutronik награди студент и стажант на годината
WURTH
Amtest
 

Събитията

Търси
TME

productronica 2019 подпомага привличането на млади кадри към електронната индустрия10.09.2019

От 12 до 15 ноември т. г. изложението productronica в Мюнхен ще покаже всички аспекти на производството на електроника. Мотото на водещото световно изложение за електронната индустрия е "Ускоряване на иновациите". В центъра на събитието заедно с другите теми ще стои и привличането на млади професионалисти към бранша.

Според актуалния индекс за бизнес климата на Съюза на производителите на машини и съоръжения (VDMA) компаниите за оборудване за електронната индустрия очакват през 2019 г. оборотът да нарасне с 1,0%. За следващата година браншът предвижда ръст от 1,4%. Понастоящем най-големият пазар в областта е Азия с дял от почти половината от оборота, следвана от Германия с 25% и Европейския пазар с 18%.

"Производството на електроника се развива добре и затова сме оптимистични, че ще имаме успешно изложение и productronica отново ще потвърди имиджа си на водещо световно изложение с многобройни международни изложители и посетители", смята Фалк Зенгер, управител на Мюнхенския панаир.

Една тема, която засяга не само компаниите в производството на електроника, е продължаващият недостиг на специалисти и млади кадри. Ето защо на productronica 2019 ще бъде обособен изложбен сегмент, посветен на проблема. "Според много статистики през следващите десет години в Германия ще има 100 000 незаети работни места за електроинженери. Ние виждаме като наша задача да подкрепяме привличането на млади кадри в електрониката и да насърчаваме контактите между фирмите и дипломиралите се", обяснява Зенгер.

Една от новостите тази година ще е зоната "Accelerating Talents" в палата B2, където productronica ще предложи платформа за студенти, абсолвенти и млади професионалисти с цел да ги окуражи да изберат кариерен път в електронната индустрия. Концепцията включва три модула: място, където участниците ще могат да се запознаят с темата производство на електроника посредством забавни елементи; коуъркинг пространство за разговори между представители на изложителите и посетители; Speakers Corner, където ще има кратки фирмени представяния и доклади.

Освен върху младите кадри, фокусът на електронната индустрия е насочен и към стартъп компаниите. В това направление своята премиера на productronica ще направи изложбата и форум Fast Forward в палата В2, където стартъпите ще покажат своите продукти и решения. Компаниите с най-обещаващи предложения ще бъдат отличени с наградата productronica Fast Forward в последния панаирен ден.

Тази година, отново в палата В2, productronica ще включва и нов хакатон, организиран съвместно с VDMA и Института Фраунхофер. Изложителите ще влязат в ролята на поставящи задачи на студенти, млади професионалисти или стартъпи. Те от своя страна ще имат 48 часа, за да разработят на място идеи, решения и прототипи. Изложителите ще могат да се възползват не само от резултатите от поставените предизвикателства, но и от контактите с потенциални нови служители.

Други новости на тазгодишната productronica са двете специални шоута за интелигентна поддръжка и 3D автоматична оптична инспекция (AOI). В палата В2 посетителите ще могат да се информират за поддръжката като основния елемент на Фабрика 4.0. Изложбата с демо парк ще покаже как интелигентната поддръжка може да допринесе за намаляване на оперативните разходи, повишаване на приходите и подобряване на производствената ефективност. 3D AOI Arena в палата A2 ще даде поглед върху пазара на технологии в областта на автоматичната оптична инспекция. Водещи доставчици като Cyberoptics, OMRON,  Viscom и Yamaha ще представят най-новите решения в ежедневни демонстрации и практически сесии.


Източник: ГБИТК

Етикети:   ГБИТК   Messe Muenchen   productronica   електронна индустрия  
« назад
CometMicrochipDirect

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rutronic
Microchip
MPEl
 
CAD Point
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2019        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG