Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Electronics-Bulgaria.com Microdis Electronics Comet Electronics
 
Electronics-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА
Mouse Electronics

НОВИНИ

14.10.2020   |   AMD купува Xilinx за 30 млрд. долара?
13.10.2020   |   Nokia разработва в университет чипсетове за 5G
06.10.2020   |   4,9% ръст на световния пазар на електронни компоненти
 

Експертно

Търси
FarnellTME

Разчитаме на иновативните пазарни сегменти

Уважаеми г-н Ролва, Рутроник е третият най-голям дистрибутор на електронни компоненти в Европа. Кои са факторите, допринесли за този успех?
Основен фактор са изградените локални офиси с добре обучени специалисти, които могат да осигурят пълна поддръжка на клиентите ни във всяка страна. Значителна е и ролята на нашата глобална система за електронни поръчки, чрез която всички потребители в мрежата да използват една и съща база данни. Мениджърите за отделните страни също ни помагат да съобразим това, което ние наричаме “духа на Рутроник”, с особеностите на всеки пазар.

Кои са предизвикателствата пред вашия бизнес днес?
Ключов момент е спечелването на клиентското доверие и заемането на ролята на партньор. Много важно е доброто познаване и съобразяване с изискванията на основните клиенти. Тук богатото портфолио на Рутроник ни позволява да обслужваме всички пазарни сегменти.

Каква е концепцията ви за глобална дистрибуция и как я съобразявате с особеностите на всеки пазар?
Благодарение на нашата глобална “матрична” организация, много лесно присъединяваме нови страни към мрежата си. С изполването на централизирана система за поръчки това е просто plug and play операция, а логистичните ни структури обхващат целия свят. Последното предизвикателство бе създаването през юни т. г. на разпределителен офис в Хонконг, допълващ структурите ни в континентален Китай и Тайван. Следващите ни стъпки са към Южна Америка и развиващия се африкански регион.

Как е организиран бизнесът ви в България? Към кои групи клиенти сте ориентирани?
Българският офис на Рутроник се намира в София и в него работят няколко инженери и специалисти по продажбите. Основните ни клиенти са от най-развитите сектори на българската електроника – например производителите на касови апарати, на които можем да предложим пълно продуктово портфолио. Много добре работим със субконтракторите в областта на електронното производство. Целеви сегмент за нас е и производството на комунални енергоизмервателни устройства.

Бихте ли отличили най-иновативните продукти от вашето портфолио?
Силните ни позиции в сектори като автомобилостроенето, безжичната, медицинската и осветителната електроника са подкрепени от най-новите продукти от водещи производители като STMicroelectronics, Infineon, Microchip, Vishay, OSRAM, Renesas и др. На практика, благодарение на иновативната си франчайзингова палитра, Рутроник може да осигури всяка поръчка на своите клиенти.

За отбелязване е широката, бих казал, пълна гама от микроконтролери, която предлагаме – от 4-битови до най-високопроизводителните продукти. Освен това, осигуряваме кварцове, периферия и пасивни компоненти, както и електромеханични продукти.
В съответствие с всеобщата тенденция към “зелена” енергия, Рутроник развива и този пазар. Тук най-иновативните продукти са в областта на LED осветлението – мощни светодиоди, драйвери и захранвания, както и компоненти за съхранение на енергия като суперкондензаторите Maxwell. В не по-малко актуалната област на безжичните технологии, Рутроник разполага с базиран в Швеция консултативен център, който осигурява поддръжка на нашите клиенти навсякъде по света. Тук сред основните ни доставчици са производители като Telit, Nordic Semiconductor, Fastrax и др.

Кои технологични и пазарни тенденции, според вас ще, имат най-голямо въздействие върху електронната промишленост през следващите години?
Ние разчитаме на иновативните пазарни сегменти - LED осветление, e-мобилност, зелена енергия, безжични комуникации и стриктно следваме новите тенденции, като подбираме съответните продукти от нашите франчайзингови доставчици, за да предложим най-подходящите решения на нашите клиенти. Осигуряваме и персонална поддръжка чрез нашите приложни инженери, както и чрез утвърдената ни Интернет базирана система Webg@te. С нейна помощ клиентът може да избере най-подходящите продукти чрез параметрично търсене и ограничения по предпочитани производители. Директната комуникация с нашите продуктови специалисти също е голямо предимство за клиентите.
Фотоволтаиката е глобална тенденция и Рутроник участва на този пазар чрез поделението си RUSOL, предлагащо богато портфолио за PV системи. То включва панели, инвертори и конструктивни елементи от водещи производители. За фотосоларния бизнес RUSOL осигурява пълна гама продукти както чрез директен контакт с нашите инженерингови специалисти, така и онлайн, посредством системата Solarg@te.


Източник: Инженеринг ревю; снимка: Rutronik   Област: бизнес  

Етикети:   интервю   Тило Ролва   Rutronik   Рутроник   дистрибутор   електроника   електронна промишленост  
« назад
Comet Electronics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rutronik
MPEl
 
CAD Point
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG