Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Electronics-Bulgaria.com Microdis Electronics Comet Electronics
 
Electronics-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ
Mouse Electronics

НОВИНИ

07.08.2020   |   Тазгодишната electronica 2020 в Мюнхен ще се състои в срок
04.08.2020   |   Microchip обяви нов Ethernet PHY чип за автомобилостроенето
04.08.2020   |   Международната научна конференция "Електронна техника" ще е през септември
 

Обучения/Семинари

Търси
ФарнелМТП

Дни на отворените врати в Сентилион01.02.2012

На 11 и 12 октомври 2011 г. една от водещите компании в областта на електрониката в България, отвори вратите си за специалисти, клиенти и партньори от електронния бранш. Събитието откри инж. Николай Момчилов с кратко представяне на трите основни направления на дейността на Сентилион – производство на медицинска и индустриална електроника, представителство на фирми-производителки на оборудване за електронната промишленост и представителство на фирма Medel - производител на слухови имплантати.

Първият ден бе посветен на презентации на фирмите Viscom и Ersa, на които Сентилион е ексклузивен представител на българския пазар. В началото лекторът от Viscom Михаел Мюге се спря на основните типове машини за автоматична оптична и рентгенова инспекция в продуктовата програма на компанията. Той представи новата технология за 3D инспекция на нанасянето на спояваща паста, спря се на предимствата, които осигурява Fringe Projection методът, използван в сензорния модул SE500 и изтъкна софтуерната съвместимост между машините от различни платформи. Специално внимание бе отделено на предимствата на рентгеновата инспекция в нейния 2,5D вариант, както и на новия комбиниран сензорен модул за AOI машините. В заключение Михаел Мюге подчерта значението на осигуряваната от продуктите на Viscom богата статистическа информация за процеса, надхвърляща простото регистриране на дефекти и допринасяща за успешно управление на качеството.

Лекцията на инж. Дитмар Волперт от добре познатата у нас компания, производителка на оборудване и машини за спояване, която вече носи името Kurtz Ersa, бе посветена на станциите за ръчно спояване и ремонт както и на специализираното оборудване за оптична инспекция. Подробно бяха разгледани rework станциите IR/PL 550 A и 650 A като особености, характеристики и работни процеси. В областта на визуалната инспекция бе представена ръчната камера с висока резолюция ersa Mobilscope, която се свързва директно към мобилен компютър. Акцент в презентацията бе фамилията станции за ръчно спояване i-CON. Тук лекторът изтъкна предимствата на двойната станция i-CON2, даваща възможност за спояване и разпояване, на универсалния модел от среден клас i-CON nano с мощност до 80 W и уникална система за програмиране с SD карта, както и на бюджетния i-CON pico, който бе и предмет на демонстрацията на следващия ден.

Той започна с визитата на екип от партньора на Сентилион ASM Assembly Systems, производител на SMD машините Siplace, воден от управляващия директор Свен Буххолц. Първата лекция бе на инж. Кирил Генчев – специалист с дългогодишен стаж в компанията, който представи пред аудиторията монтажните автомати Siplace ASM
Лекторът накратко разясни характеристиките, особеностите и приложенията на автоматите от серии X, SX, DX, CA и D. Основно място в презентацията му обаче бе отделено на системата за програмиране Siplace Pro. “Тя дава възможност докато машината произвежда даден продукт, ние да програмираме офлайн следващата продуктова серия. Основната цел тук е оптимизиране на машинното време и минимизиране на престоя”, подчерта инж. Генчев. Той представи и различните концепции за зареждане на фидерите – family/floating/random setup, осигуряващи специфични предимства за различни продуктови серии.

В последната лекция за деня Норберт Хайлман от ASM Assembly Systems, който шеговито се представи като “технологичен разузнавач”, се спря на решенията за автоматичен монтаж на мощни LED компоненти. Част от тях е и новият Siplace Glue Feader – модул за нанасяне на лепило, който се поставя на мястото на фидер и използва както визуалната система, така и софтуера на машината. За финал лекторът предизвика любопитството на аудиторията с анонсирането на авангардната Nano Foil технология за автоматично спояване на термочувствителни компоненти (например LED с пластмасови лещи) чрез точково генериране на топлината за спойката.

Денят на отворени врати продължи с демонстрации на AOI системата на Viscom, станциите за ръчен монтаж, ремонт и инспeкция на Ersa, машина за селективна спойка вълна Versaflow на Ersa и машината за автоматичен монтаж Siplace. Разделни на групи, участниците имаха възможност да се запознаят с особеностите на представеното оборудване в чистите помещения на Сентилион в реални производствени условия.


Източник: Инженеринг ревю; снимки: Инженеринг ревю, Сентилион   Област: бизнес  

Етикети:   Сентилион   ASM Assembly Systems   Viscom   Ersa   Siplace   Medel   електроника   електронна промишленост  
« назад
Comet Electronics 408

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


MPEl
 
CAD Point
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG