Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Sprint избра u-blox за предпочитан доставчик на CDMA модули

23.04.2013   |   Бизнес
 

Швейцарската компания u-blox, специализирана в производството на електронни модули за GPS/GNSS и безжична комуникация, разшири споразумението си с американския телекомуникационен оператор Sprint за поддръжка на неговата 2G (1xRTT) CDMA мрежа, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, дистрибутор на u-blox.

Клиентите на Sprint ще могат да избират дали да комбинират 2G, 3G и 4G LTE възможности в зависимост от своите изисквания. Компанията смята да поддържа 2G мрежата си и в дългосрочен план.

Сътрудничеството между u-blox и Sprint ще даде възможност на бизнес клиентите да увеличат експлоатационния срожк на съществуващите 2G M2M устройства, като мигрират безпроблемно към CDMA мрежа. Тези клиенти, които са загрижени за достъпността в бъдеще на 2G GSM мрежи в САЩ, вече могат да избират между различни модеми на u-blox, тествани за съвместимост със CDMA 1xRTT мрежата на Sprint.

Модемът u-blox FW75-C200, подходящ за замяна на широко използвания GSM модем MC75i и неговите аналози, е подходящ за използване в 2G мрежа без необходимост за мигриране към по-скъпи 3G и 4G модеми.

     
Източник: u-blox

Ключови думи: u-blox   Microdis   GSM модеми   GSM   CDMA  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Microchip F+K

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...