Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip интегрира операционни усилватели в 8-битовите PIC микроконтролери

30.04.2013   |   Технологии
 

Microchip представи два нови модела PIC микроконтролери с интегриран операционен усилвател, 8-битови АЦП и два компаратора.

Комбинирайки функции за кондициониране и усилване на сигналите, устройствата предоставят нови хардуерни прекъсвания и възможности за реализиране на по-сложни функции без използване на допълнителен софтуер.

В микроконтролерите е интегриран и модул за рестартиране при проблеми в захранването (BOR), който може да регистрира влошено електрозахранване и да рестартира хардуера, за да се избегне загубата на данни.

Двата нови модела микроконтролери притежават и flash памет с възможности за самостоятелно четене и писане, както и за използване на EEPROM функционалност.

Според производителите PIC16F527 и PIC16F570 са подходящи за използване при сензорни приложения като детектори за дим, детектори за въглероден оксид, фотосензори и автомобилни сензорни интерфейсни модули.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC   микроконтролери   операционни усилватели   АЦП   сензорни приложения  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Microchip F+K

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...