Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

IMI обяви 8,5% ръст за първото тримесечие

14.05.2013   |   Бизнес
 

Филипинският EMS доставчик Integrated Micro-Electronics (IMI) регистрира консолидирани приходи в размер на 164,8 млн. американски долара за първото тримесечие на 2013 г. - с 8,5% повече в сравнение със същия период на миналата година. Според компанията, която през 2011 г. придоби бившето предприятие на EPIQ в Ботевград, растежът се дължи основно на разрастването на бизнеса й в Европа и Филипините.

"Успяхме да разширим дейността си и да останем печеливши въпреки постоянната световна икономическа криза. Световното търсене на електронни продукти все още е изправено пред предизвикателства, тъй като ЕС, САЩ, Япония и Китай плуват в несигурни икономически води. В IMI обаче се радваме на подобрени резултати в Европа, Северна Америка и Филипините, което е знак за здравословно възстановяване през 2013 г., макар и не на всички пазари", коментира за Electronics-Bulgaria.com Артър Тан, президент и главен изпълнителен директор на IMI.

Приходите на IMI в Китай и Сингапур са в размер на общо 56,7 млн. долара за първото тримесечие на 2013 г., с 8,1% по-малко на годишна база заради намалелите продажби в пазара на телекомуникационни инфраструктурни решения.

Бизнесът на компанията в Европа и Мексико отбелязва ръст от 34,2% и приходи в размер на 54,9 млн. долара благодарение на ръста в приложенията за автомобилната промишленост.
 
Бизнесът на IMI във Филипините регистрира приходи от 42,6 млн. долара, с 11,5% повече в сравнение с 2012 г., благодарение на постиженията в областта на компютърната, потребителската и индустриалната електроника.

     
Източник: IMI

Ключови думи: IMI   Integrated Micro-Electronics   електронни компоненти   EMS компании   електронно производство  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...