Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Hitachi Kokusai и u-blox разработват нов M2M модул

18.05.2013   |   Технологии
 

Производителят на безжични електронни модули и системи за позициониране u-blox ще разработи специален M2M безжичен модул за японския мрежов доставчик на видео и безжични решения Hitachi Kokusai Electric. Модулът е предназначен за приложения в системи за спешни повиквания, които препредават информация за предупреждения и евакуация към отдалечени устройства с видео екрани в случай на бедствия като тайфуни, земетресения и цунами, обясниха за Electronics-Bulgaria.com от u-blox.

"Търсехме партньор с дълбоки технически познания както в областта на безжичните технологии, така и при комуникациите между машини. Задълбочената експертиза на u-blox в областта на мобилните мрежи, embedded M2M софтуера, както и присъствието им в Япония, бяха точната комбинация, която отговаря на техническите ни изисквания и крайния срок на този проект", коментираха от Hitachi Kokusai Electric.

Модулът осигурява 7,2 Mb/s скорост на изтегляне и 5,7 Mb/s скорост на изпращане на данни. Той поддържа протокол за високоскоростно пакетно предаване на информация, както и гласова комуникация, получаване на електронна поща и SMS.

     
Източник: u-blox

Ключови думи: u-blox   Hitachi Kokusai Electric   M2M модули   M2M комуникации  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...