Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи chipKIT платки за Arduino с възможности за прототипиране

21.05.2013   |   Технологии
 

Доставчикът на микроконтролери, mixed-signal, аналогови и Flash-IP решения Microchip Technology разшири своята съвместима с Arduino платформа chipKIT чрез нови инструменти от партньорските компании  Digilent, Fair Use Building and Research (FUBAR) Labs и Schmalz Haus LLC.

Новите инструменти са базирани на 32-битовите PIC32 микроконтролери в подходящи за прототипиране SOIC и SPDIP пакети, които досега бяха по-характерни за 8-битовите микроконтролери за Arduino. Това дава възможност на потребителите - ентусиасти, студенти и професионалисти - да използват високата производителност, паметта и интегрираната перифирия на PIC32 заедно с обикновено хобистко оборудване за прототипиране, което може да се открие в повечето домашни работилници.

Сред chipKIT платките на партньорски компании са DP32 на Digilent и Fubarino Mini, разработена съвместно от FUBAR Labs и Schmalz Haus. За потребителите, които искат да създават приложения без развойна платка, Microchip предлага PIC32 микроконтролери в PDIP комплекти с възможонсти за прототипиране. Предварително програмираният PIC32MX250F128B е достъпен в 28-пинов варинт. Той разполага с 40 MHz процесор, 128 KB флаш памет, 32 KB RAM, както и интегрирана перферия за сензори, графика, аудио обработка, USB и приложения за управление.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   FUBAR Labs   Schmalz Haus   PIC32   Arduino   chipKIT   микроконтролери   прототипиране  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Microchip F+K

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...