Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Bosch и STMicroelectronics делят първото място на MEMS пазара

04.06.2013   |   Бизнес
 

За първи път две фирми - Bosch и STMicroelectronics, са заедно на върха в годишната класация на IHS за доставчици на микроелектромеханични системи (MEMS). Всяка от компаниите регистрира приходи от около 793 млн. щатски долара през 2012 г. и разлика под 1%, което дава основания на IHS да не обяви само един победител.

Сред всички доставчици четири се отличават с приходи между 675 и 800 млн. долара и изпреварват значително конкурентите си - Bosch, STMicroelectronics, Texas Instruments и Hewlett-Packard.

Bosch се изкачва от 3-то място през 2011 г. до 1-ва позиция през 2012 г. с ръст от 8%, включително в основния си MEMS бизнес с приложения за автомобилната промишленост, където компанията е самостоятелно на върха с 27% пазарен дял. От своя страна STMicroelectronics (4-то място през 2011 г.) стига до върха благодарение на ръста при потребителските и мобилните микроелектромеханични системи, където притежава 32% пазарен дял.

Texas Instruments слиза от 1-ва до 3-та позиция със спад от 2% и приходи в размер на 751 млн. долара.

     
Източник: IHS

Ключови думи: Bosch   STMicroelectronics   Texas Instruments   MEMS   микроелектромеханични системи  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...