Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи развоен модул за оптимизиране на енергоконсумацията в PIC микроконтролери

11.06.2013   |   Технологии
 

Microchip представи нов развоен модул - MPLAB REAL ICE, който дава възможност на конструкторите да следят в реално време консумацията на енергия на PIC микроконтролерите, за да откриват и елиминират несъвършенствата в програмния код, които са причина за повишена енергоконсумация.

Заедно с вградения схемен емулатор и развойната среда новата платформа позволява на потребителите да измерват, оптимизират и да създават профили на кода, който отговаря за потреблението на енергия за всичките над хиляда 8-, 16- и 32-битови PIC микроконтролера на компанията.

MPLAB REAL ICE предлага и рекордни възможности за измерване на ниво микроампери с общ динамичен обхват до 1 A и диапазон на напрежението от 1.25 V до 5.5 V.

Модулът позволява програмиране на определени целеви нива на енергоконсумация и тестове при различни нива на напрежението. Потребителите могат да видят резултатите от измерванията в реално време и да въведат допустимо ниво на пренапрежение при чието достигане да установят проблема в кода, и да го дебъгнат.

Всички измервания могат да бъдат изобразени графично, за да демонстрират на проектантите кои части от техния код причиняват по-висока консумация на електроенергия.

"Модулът MPLAB REAL ICE отговаря на необходимостта на нашите клиенти от софтуерен инструмент за оптимизация на изгодна цена, който им дава възможност да изстискат всяка капка енергийна ефективност от своя програмен код. Заедно с XLP PIC микроконтролерите за приложения, захранвани с батерии, и нашите DSC контролери за цифрово електрозахранване, управление на задвижвания и измерване Microchip вече предлага първата в индустрията платформа за embedded проектиране с ниска енергоконсумация", коментира пред Electronics-Bulgaria.com Дерек Карлсон, вицепрезидент в отдела за развойни инструменти на Microchip.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MPLAB REAL ICE   PIC   микроконтролери   развойни среди   енергийна ефективност  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...