Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

STMicroelectronics ще разработва електронни системи за автомобили заедно с Great Wall

05.07.2013   |   Бизнес
 

Доставчикът на електронни компоненти и решения STMicroelectronics сключи споразумение с китайския автомобилен производител Great Wall Motor за изграждане на съвместна лаборатория, която ще разработва системи за двигатели, трансмиссии, окачвания,каросерии, системи за безопасност и информационно-развлекателни технологии за автомобили.

Дейността на лабораторията ще включва разработка на електроника за бензинови двигатели с директно впръскване, специализирани устройства, базирани на серията 32-битовите микроконтролери PowerPC, системи за управление на двигателя и на безопасността, платформи за аудио, видео и навигация, инструменти за разработка, както и техническа поддръжка и обучения за различни автомобилни приложения.

"Съвместната лаборатория със ST ще окаже много важна помощ на Great Wall да увеличи експертизата ни в областта на автомобилната електроника", заяви Хуанг Йонг, старши вицепрезидент и главен управител на техническия център на Great Wall Motor.

"Сътрудничеството между Great Wall и ST отговаря на съвременните изисквания и новите направления в приложенията на автомобилната електроника", коментира Марко, Монти, главен управител на отдела за автомобилни решения в STMicroelectronics.

     
Източник: STMicroelectronics

Ключови думи: STMicroelectronics   Great Wall   автомобилостроене   автомобилна електроника   електроника  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...