Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Emerson продава мажоритарния си дял в Embedded Computing & Power бизнеса

13.08.2013   |   Бизнес
 

Emerson обяви продажбата на 51% от дела си в Embedded Computing и Embedded Power бизнеса на направлението Emerson Network Power. Новият собственик е компанията Platinum Equity, специализирана в сливането, придобиването и експлоатацията на компании, които предоставят услуги и решения за клиенти в широк спектър от бизнес пазари, включително информационни технологии, телекомуникации, логистика, производство и дистрибуция.

В резултат на сделката Emerson ще получи около 300 милиона щатски долара и ще запази 49 процента от акциите си.

"След продължително обмисляне, открихме възможност да излезем от този бизнес по начин, който увеличава неговата стойност за акционерите. Бизнесът с вградени изчислителни системи и захранвания е технологичен лидер в индустрията, но вече не се вписва стратегически в нашето портфолио. Сделката с Platinum ще ни позволи незабавно да се съсредоточим върху основните си предприятия, а също така ще подпомогне Embedded Computing & Power да се фокусира върху растежа си като независима компания", заяви Дейвид Фар, председател и главен изпълнителен директор на Emerson.

С приходи от около 1,4 милиарда щатски долара през 2012 г. Emerson Embedded Computing & Power, базирана в Карлсбад, Калифорния, е сред водещите компании в разработването и предлагането на технологии, използвани в областта на комуникациите, изчислителната техника и други приложения, допълниха от компанията.

     
Източник: Emerson; снимка: Emerson

Ключови думи: Emerson   Embedded Computing & Power   Platinum Equity  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Microchip F+K

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...