Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Разработиха нов метод за производство на резистивни памети

20.08.2013   |   Технологии
 

Учени от Riverside Bourns College of Engineering към Калифорнийския университет разработиха нов метод за производство на резистивни памети, сочени като следващото поколение запаметяващи компоненти за смартфони, таблети, лаптопи, фотоапарати и други преносими електронни устройства.

Новите чипове се базират на принципите на резистивната памет, които могат да се използват за създаване на по-малки клетки, които работят при по-висока скорост и предлагат по-голям капацитет за съхранение от използваните в момента капацитивни (флаш) памети. В хода на изследванията учените са установили, че резистивната памет може да бъде намалена под 10-нанометровия диапазон, като в сравнение с нея флаш паметите са два пъти по-големи.

Ключът към напредъка на изследователите от UC Riverside е създаването на цинково-оксиден нано-остров върху силиций, който елиминира необходимостта от втори елемент (най-често диод).

"Това е важна стъпка, тъй като електронната промишленост е на прага на мащабно приемане на резистивната памет като алтернатива на флаш паметите. Нашият метод опростява процеса и намалява производствените разходи", заяви ръководителят на проекта Jianlin Liu.

     
Източник: Riverside Bourns College of Engineering

Ключови думи: резистивна памет   преносими електронни устройства   флаш памет  

Област: Технологии  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...