Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Microchip представи нови контролери за захранване през USB

27.08.2013   |   Технологии
 

Microchip Technology разшири портфолиото си от контролери за захранване през USB с три нови модела от сериите UCS100X. Те предлагат допълнителни възможности за зареждане през USB и проектиране на съответните блокове на хост устройства като лаптопи, таблети, монитори, докинг станции и принтери, както и на решения за директно захранване, като например адаптери за 220 V, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията.

Новите USB контролери UCS1001-3, UCS1001-4 и UCS1002-2 са допълнение към популярните серии UCS1001 и UCS1002 на Microchip. Новите устройства предлагат възможности за зареждане с по-силен ток и приоритетно зареждане за смартфони и таблети.

UCS100X поддържат използване на активни кабели като конектора Apple Lightning, както и 12 W зареждане. UCS1002-2 включва вграден токов сензор, който може да предоставя данни за зарядния ток.

Това позволява на системата да оптимизира зарядния ток и да разпредели правилно мощността. UCS100X могат да поддържат и бъдещи USB продукти с помощта на гъвкав метод за откриване и създаване на профили за емулация на зареждане. Те дават възможност на проектантите да обновяват системите си при появата на нови продукти, като гарантират съвместимост с широк кръг от съществуващи продукти.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   контролери   USB захранвания   UCS100X  

Област: Технологии  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...