Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Leica интегрира GPS от u-blox в новите си фотоапарати

02.09.2013   |   Технологии
 

Leica Camera избра швейцарския производител на безжични електронни модули и системи за позициониране u-blox за доставчик на GPS технология за своята серия фотопарати и аксесоари от висок клас M-System, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, дистрибутор на u-blox в Източна Европа.

Авторитетният доставчик на фотопарати от висок клас интегрира GPS модула NEO на u-blox в новата многофункционална ръкохватка Multifunctional Handgrip M, предназначена за цифровите телеметрови фотоапарати от серията Leica-M. Технологията за позициониране интегрира информацията за местоположението в Exif данните на всяка снимка и дава възможност за подреждане според според мястото, на което е направена.

"Гордеем се, че нашата GPS технология бе избрана от престижна компания като Leica. Когато вземеш в ръка фотоапарат Leica, веднага можеш да усетиш високото качество на всеки компонент. Това са продукти, които се стремят към съвършенството, а това е и философията, споделяна от u-blox при проектирането на модулите за позициониране с най-високо качество в света", коментира Йохен Щайнхауер, мениджър продажби в u-blox.

Аксесоарът има и допълнителен конектор за светкавица, синхонизиращ куплунг за студийно осветление и вход за външно захранване.

Ръкохватката се свързва към компютър през USB и осигурява дистанционно управление на фотоапарата през софтуерния пакет Leica Image Shuttle. Освен това тя стабилизира избражението, особено при снимки с по-тежък телеобектив.

     
Източник: Microdis; снимка: Leica

Ключови думи: Microdis   u-blox   Leica   GPS модули   модули за позициониране   електронни модули  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...