Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Koch Industries придобива Molex

16.09.2013   |   Бизнес
 

Производителят на конектори и електромеханични компоненти за електронната промишленост Molex обяви, че ще бъде придобита от групата Koch Industries. Сделката включва 100% от акциите срещу приблизително 7,2 млрд. американски долара.

Споразумението е получило подкрепа от основателите на Molex – фамилията Крехбил, както и от мениджърите, които контролират една трета от обикновените акции и 94% от акциите от клас Б, които не се търгуват на борсата.

"След 75 години това беше трудно решение, но управителният съвет и семейството ни вярва, че сделката ще е изключително печеливша за всички акционери", коментира съпредседателят на борда Фред Крехбил, който е внук на основателя на компанията.

Molex ще се превърне в самостоятелно подразделение на групата Koch Industries, едно от най-големите частни дружества в САЩ с годишни приходи от 115 млрд. долара. Чрез тази сделка компанията на братята милиардери Чарлз и Дейвид Кох ще диверсифицира дейността си, която в момента е съсредоточена основно в енергийната и химическата промишленост.

     
Източник: Molex

Ключови думи: Molex   Koch Industries   конектори   електронна промишленост  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...