Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи първия PIC микроконтролер с 16-битов АЦП, 10 Msps АЦП, ЦАП, USB и LCD

23.09.2013   |   Технологии
 

Microchip Technology представи нова серия микроконтролери PIC24FJ128GC010 - аналогова "система върху чип", която осигурява обработка "от край до край" на аналогови сигнали, и включва първия вграден в чип 16-битов аналогово-цифров преобразувател (ADC) и 10 Msps 12-битов ADC плюс  цифрово-аналогов преобразувател (DAC) и двойни операционни усилватели, както и eXtreme Low Power (XLP) технология за удължен живот на батериите в портативни медицински и индустриални приложения.

PIC24FJ128GC010 включва интегриран LCD дисплей драйвер, който осигурява възможност за визуализация на до 472 сегмента информация, както и подвижна буквено-цифрова лента. Интегрираният USB канал поддръжа възможност за трансфер на данни за медицинско оборудване и може да служи като вход за данни и за индустриално оборудване. Благодарение на периферното mTouch устройство се поддържа и капацитивна сензорна технология.

Интегрирането на 16-битов ADC, USB и LCD в микроконтролер с ниска консумация дава възможност за постигане на много компактни габарити. PIC24FJ128GC010 предоставя и значителна ценова ефективност в сравнение с многочиповите решения, като гарантира по-нисък шум, по-бърза обработка, по-малък размер на платката и по-кратко време за достигане до пазара.

Новата серия микроконтролери се поддържа от и стартовия кит PIC24F Intelligent.Integrated.Analog, който според Microchip предлага 95% от всичко необходимо за разработката на преносим аналогов прототип - това, което трябва да се добави, са единствено сензорите.

Серията микрокнтролери PIC24FJ128GC010 вече е достъпна на пазара в 128 KB и 64 KB Flash версии.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC24FJ128GC010   PIC24F   микроконтролери   АЦП   ЦАП   mTouch   електронни компоненти  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...