Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rutronik започна строителството на нов логистичен център

24.09.2013   |   Инвестиции
 

Германският дистрибутор на електронни компоненти Rutronik Elektronische Bauelemente направи първа копка на нов складов и логистичен център, който разширява съществуващия в Айсинген, близо до централата на компанията в Испринген, край Пфорцхайм, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от Rutronik.

Новият център ще разшири с 9000 кв. м (близо два пъти) площта на предишния. Той ще предостави и нови възможности за по-бързи маршрути и по-ефективни процедури, които ще ускорят вътрешната логистика, обработката и доставката на поръчки.

В новата сграда ще се помещават отдел за получаване на стоки, двуетажен административен сектор и заседателни зали. Персоналът в Айсинген, където в момента работят 120 души, ще се увеличи с още 100 служители.

Новият център ще разполага с позиции за 11 000 палета и близо 90 000 на стандартни стелажи, както и буфер за поръчки с около 3000 места за складиране. В сградата ще е интегрирана модерна система за енергийна ефективност и фотоволтаична покривна система.

"Новата сграда е нашия подарък за 40-годишнината на компанията. По традиция действаме незабавно, за да осигурим бъдещите изисквания на клиентите и да останем стъпка напред пред конкуренцията. Благодарение на ръста с нива над средните, който регистрираме от 2010 г., достигнахме капацитета на съществуващите помещения. Решихме се на тази значителна инвестиция, за да създадем пространство за бъдещ растеж", коментира Томас Рудел, председател на изпълнителното ръководство в Rutronik.

Очаква се строителството на новия логистичен център да приключи през есента на 2014 г.

     
Източник: Rutronik

Ключови думи: Rutronik   Томас Рудел   електронни компоненти   дистрибутори на електронни компоненти  

Област: Инвестиции  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Инвестиции

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...