Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Учени изобретиха технология за криптиране чрез сърдечния ритъм

01.10.2013   |   Lifestyle
 

Учени от Университета в Райс, САЩ изобретиха технология за криптиране, която използва човешкото сърце като генератор на случайни числа. Тя ще бъде представена на предстояща конференция за компютърна и комуникационна сигурност между 4 и 8 ноември в Берлин.

Технологията, наречена Heart-to-Heart (H2H), има за цел да препятства хакерски атаки, които биха могли да осъществят достъп до медицнски имплатни и да ги препрограмират. Тя създава произволна парола чрез сърдечния пулс, която може да бъде възпроизведена само при докосване на пациента. Според учените необходимостта от докосване е важно фактор за сигурността, защото хакерите биха могли да определят приблизителните параметри на сърдечния пулс от разстояние чрез специални камери. Друго предимство на новата технология освен по-високата сигурност е и по-ниският разход на енергия.

След като устройството генерира произволна парола чрез сърдечния ритъм, специален протокол използва паролата, която се изчислява отделно от микроконтролера на импланта, за да създаде безжична връзка с висока сигурност между програмиращото устройство на лекаря и импланта.

     
Източник: Rice University

Ключови думи: медицинска електроника   компютърна сигурност   криптография   импланти   Heart-to-Heart  

Област: Lifestyle  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Lifestyle

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...