Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

От ZMDI обявиха постояннотоковия стабилизатор ZSPM4022

07.10.2013   |   Технологии
 

Базираната в Дрезден компания ZMDI съобщи за пускането в производство на интегрална схема на понижаващ постояннотоков стабилизатор без галванично разделяне вход-изход, която съдържа вграден драйвер и мощни полеви транзистори, осигуряващи изходен ток 12 А.

Това е ZSPM4022, представляваща еднофазен стабилизатор с възможност за автоматично превключване в непрекъснат и прекъснат режим в зависимост от доставяния на товара ток.

“Реализирането на висок коефициент на полезно действие при малък ток на товара се осигурява в прекъснат режим на стабилизатора, където се  изключват несъществените за работата му схеми и така се минимизира захранващият му ток” заявиха от ZMDI за electronics-bulgaria.com. В този режим на работа стойността му е 450 uA, с което се получават големи стойности на коефициента на полезно действие при малък ток на товара.

Според Адриан Уард, архитект на мощни аналогови прибори в ZMDI, основната цел на проектирането на тази интегрална схема е да се осигурят възможности за получаване на голям изходен ток и работа в широк обхват на входните напрежения от 4,5V до 19V. Понижаващият стабилизатор ZSPM4022 щесе предлага в три варианта с изходни токове - 12, 9 и 6 ампера.

     
Източник: ZMDI

Ключови думи: ZMDI   ZSPM4022   постояннотокови стабилизатори  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Microchip F+K

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...