Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

GPS и GSM модули на u-blox, вградени в нашийник, откриват домашния любимец

14.10.2013   |   Lifestyle
 

Електронни модули за GPS и GSM комуникация на u-blox са интегрирани в компактния нашийник за локализация на домашни любимци на тайванската фирма Tracker Technology, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, дистрибутор на u-blox в Източна Европа. Нашийникът дава възможност за проследяване на животните в реално време в рамките на 2 дни за едно зареждане и алармира собствениците в случай, че домашният любимец напусне предварително определени зони.

Компактният нашийник MSP340 включва минатюрните SMD модули AMY GPS и LEON GSM и може да комуникира с устройства, използващи операционната система Android. Известията се получават през мобилно приложение или чрез SMS. 

"Достигаме повратната точка, в която сателитните технологиии за позициониране могат да бъдат лесно и икономично интегрирани в практически всичко, което ни интересува. За милиони хора по света домашният любимец е не просто животно, а член на семейството. Затова сме особено горди, че нашите технологии за позициониране и безжична комуникация са интегрирани в устройството на Tracker", сподели Минг Чианг, регионален мениджър на u-blox в Тайван.

"LEON-G100 реализира технология за четирибандов GSM/GPRS пренос на данни и глас в компактни размери. Той обединява RF приемопредавател, модули за управление на захранването и усилвател в самостоятелен лесен за интегриране модул. AMY-6M е най-малкият автономен GPS приемник в света, подходящ за ултракомпактни приложения с високи изисквания по отношение на позиционирането", поясняват от производителя u-blox.

     
Източник: u-blox

Ключови думи: Microdis   u-blox   LEON-G100   AMY-6M   GPS модули   GSM модули  

Област: Lifestyle  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Lifestyle

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...