Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Renesas имплементира Java в Micrium микроконтролерите

28.10.2013   |   Технологии
 

Renesas, IS2T и Micrium са обединили усилия, за да имплементират MicroEJ embedded Java в RX63 микроконтролери за разработката на интелигентни електроенергийни мрежи, интелигентни измервателни уреди, технологии за сградна автоматизация и други приложения, обозначавани като Internet of Things (IoT), съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от Renesas.

Платформата MicroEJ работи под µC/OS-III RTOS (ОС за реално време) на Micrium и осигурява на приложението графична среда при микроконтролери с вградена LCD поддръжка. Тя е мащабируема платформа, която прави възможно едно и също приложение да бъде разработено за различни микроконтролери Renesas, като се започне от RX.

"Сътрудничеството ни с IS2T позволява IS2T MicroEJ Java платформи да работят на Micrium ядра, което ще даде предимство на RTOS услугите ни, сред които TCP/IP стек, файлова система, както и USB хостове и стекове за USB устройства”, заяви главният технически директор на Micrium Крисчън Легар.

Пробна версия на MicroEJ за RX63N микроконтролери е достъпна тук.

     
Източник: Renesas

Ключови думи: Renesas   Micrium   Java   MicroEJ   RTOS   Internet of Things   микроконтролери  

Област: Технологии  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...