Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Rohde & Schwarz регистрира поръчки за над 2 млрд. евро за година

31.10.2013   |   Бизнес
 

Входящите поръчки на Rohde & Schwarz за финансовата 2012/2013 г. надхвърлят 2 млрд. евро за първи път в 80-годишната й история, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията. Фирмата е разширила лидерската си позиция в Европа и бележи значителен напредък на пазарите в Азия и САЩ.

Общата стойност на поръчките от юли 2012 до юни 2013 г. се е увеличила с 8,7% в сравнение с предходния период. Приходите на Rohde & Schwarz достигат 1,9 млрд. евро, което представлява увеличение от 4,8%. Само за една година на компанията е разширила екипа си с около 600 служители, като в края на финансовата година той е 9300 души.

Измервателната и тестова апаратура за безжични комуникации отново са най-успешният сегмент за Rohde & Schwarz благодарение на постоянното нарастване на търсенето на смартфони, включително LTE устройства. Целият пазар за интелигентни свързани устройства - компютри, таблети и смартфони, се развива изключително интензивно, което е довело до увеличение на поръчките и до най-голямото натоварване на производствените мощности в историята на компанията. Заедно с дъщерните си дружества ipoque и SwissQual, Rohde & Schwarz предлага контролно-измервателни решения и тестова апаратура за целия жизнен цикъл на безжичните комуникации.

Въпреки че пазарът на цифрови предаватели е пренаситен, компанията успя да разшири своята лидерска позиция в сегмента на наземното телевизионно разпръскване с нова серия предаватели. Чрез дъщерното си дружество Rohde & Schwarz DVS фирмата предлага студийно оборудване, а наскоро добави и аудио/видео приемници към портфолиото си.

Компанията реализира по-високи печалби от входящи поръчки в сравнение с предходната финансова година и в областта на технологиите за защитени комуникации, както и при тези за радиомониторинг и радиолокация. Rohde & Schwarz бе избрана за единствен доставчик на високочестотни радиостанции и системи за контрол на въздушното движение с гласови комуникации в Исландия и Ирландия. В края на 2012 г. компанията стартира и ново поколение софтуерно дефинирани радиоизлъчватели.

     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   ipoque   SwissQual   радиокомуникации   безжични комуникации   цифрови предаватели   цифрови приемници  

Област: Бизнес  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...