Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Altium представи нова ценово ефективна развойна платформа за ARM Cortex-M микроконтролери

05.11.2013   |   Бизнес
 

Altium разработи платформа за бързо софтуерно прототипиране и проектиране, предназначена за решения с ARM Cortex-M микроконтролери, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма КАД Пойнт, дистрибутор на Altium за България.

Компанията представи официално новия продукт в пакет с компилатора TASKING C по време на конференцията ARM TechCon в Санта Клара, Калифорния, която се проведе между 29 и 31 октомври т. г.

Софтуерната платформа осигурява богата функционалност като RTOS, CAN, USB, TCP/IP, I2C, HTTP(S), файлови системи, графични интерфейси и сензорни управления. Чрез базираната на Eclipse развойна среда готовото решение може да бъде интегрирано в приложението. След избиране на необходимите функциии и на Cortex-M микроконтролера за проекта, платформата генерира готов код.

Разработчиците могат да сменят лесно Cortex-M микроконтролера - както от една серия на даден производител, така и от различни производители.

Софтуерната платформа е интегрирана в развойния комплект TASKING VX-toolset, който включва C/C++ компилатор, дебъгер и Eclipse среда.

"Altium прави огромна стъпка напред при разработката на ARM Cortex-M решения. Новата платформа спестява на ARM разработчиците значителни средства и време за разработка на инструменти и функционалности", коментира Хам-Андре Верхоеф, продуктов мениджър на TASKING в Altium.

     
Източник: КАД Пойнт; снимка: Altium

Ключови думи: КАД Пойнт   Altium   ARM микроконтролери   Cortex   Cortex-M   TASKING  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...