Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip обяви рекордни продажби и резултати

05.11.2013   |   Бизнес
 

Производителят на микроконтролери, mixed-signal, аналогови и Flash-IP решения Microchip Technology обяви рекордни продажби и резултати за тримесечието на финансовата 2014 г., приключило на 30 септември.

Нетните продажби на компанията са се увеличили с 28,5% до 492,7 млн. американски долара в сравнение със същия период на миналата година и с 6,5% в сравнение с предходното тримесечие. На годишна база продажбата на микроконтролери е нараснала с 22,9%, на аналогови продукти - с 25,2%, а на лицензи с 23,4%, което надвишава очакванията за годишните финансови резултати на компанията.

Нетните приходи през второто тримесечие на финансовата 2014 г. са 136,4 млн. долара - с 39,5% повече в сравнение със същия период на миналата година.

"Ръстът на приходите и ливъриджът, постигнат в брутните печалби и оперативните разходи, бяха изключителни и ни позволиха да достигнем оперативна печалба от 31,8% за тримесечието. Благодаря на всички служители на компанията за изключителните постижения във всяка една област", заяви Стив Санги, главен изпълнителен директор на Microchip.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   електронни компоненти   Стив Санги   микроконтролери  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...