Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Европейският EMS пазар очаква ръст през 2014 г.

19.11.2013   |   Бизнес
 

Нов доклад от Reed Electronics Research прогнозира умерен ръст на приходите от производствени услуги за електрониката (EMS) в Европа през 2014 г.

RER очаква европейската EMS индустрия постепенно да набере скорост през следващата година с ускоряване на растежа в по-късната част на прогнозния период, а до края на 2017 г. общите европейски приходи да се увеличат до 27,84 млрд. евро. Според прогнозите Централна, Източна Европа и Северна Африка ще реализират комбиниран среден годишен темп на ръст от 1,58% и общ размер на приходите 15,86 млрд. евро за същия период.

За доставчиците на производствени услуги за електрониката, базирани в Западна Европа, най-атрактивните сектори са контролно-измервателната апаратура, индустрията и медицината, както и сектори на крайно потребление като авиацията и отбраната, автомобилната индустрия и енергетиката (по-специално ВЕИ).

В Централна и Източна Европа и други региони с ниски производствени разходи фокусът остава върху сектори като компютърни технологии, комуникации и клиентски ориентирани решения. Ще се запази и тенденцията западноевропейски компании да пренасят част от производствената си дейност в регионите с по-ниски разходи, сочи още докладът.

Консолидацията, независимо дали е резултат от придобивания или фалити, ще продължи да променя структурата на европейската EMS индустрия през следващите пет години във всички индустриални групи, се казва в доклада на RER. Въпреки това в периода до 2017 г. не се прогнозира масово изчезване на фирми.

В миналото водещите компании са се разраствали главно в резултат на придобиване на други компании. Подобни действия в бъдеще обаче се очаква да бъдат по-селективни.

     
Източник: Reed Electronics Research; снимка: sxc.hu

Ключови думи: EMS услуги   електронни компоненти   електронно производство  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsRutronik
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...