Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

u-blox обяви най-малкия автономен GNSS модул

22.11.2013   |   Технологии
 

Швейцарският производител на безжични електронни модули и системи за позициониране u-blox представи най-малкия автономен GNSS позициониращ модул на пазара - EVA-7M, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, дистрибутор на u-blox в България. LGA модулът с размери 7 x 7 x 1,1 мм е съвместим с американската GPS, руската GLONASS, японската QZSS и всички SBAS системи.

Базираният на GNSS технология u-blox 7 модул достига чувствителност от 160 dBm при проследяване на GPS сателити (-158 dBm при сателити GLONASS), висока скорост на събиране на данни и най-ниска консумирана мощност измежду u-blox 7 модулите (16.5 mA при 3 V) благодарение на иновативен и високоефективен конвертор. За разлика от други GNSS приемници EVA е автономен модул за позициониране, който не изисква допълнителна интеграция или допълнителни RF компоненти.

"EWA-7M извежда embedded технологиите за сателитно позициониране на следващо ниво на мобилност. Корпусът от QFN тип с контакти от четирите страни и високата степен на интеграция правят модула перфектно решение за средно- и едросерийно производство", коментира Томас Ниг, вицепрезидент продуктов маркетинг на u-blox.

Изборът между UART, USB, SPI и I2C интерфейс позволява гъвкави възможности за свързване към процесор. EVA-7M може да комуникира директно и с мобилните модули на u-blox SARA 2G, LISA 3G и TOBY LTE в приложения за прецизно проследяване и позициониране. Модулът е подходящ за потребителски и индустриални приложения, както и за автомобилната електроника. Първите бройки ще бъдат достъпни в началото на 2014 г.

     
Източник: u-blox

Ключови думи: u-blox   EWA-7M   GNSS модули   GPS модули   електронни модули   системи за позициониране  

Област: Технологии  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...