Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Microchip анонсира нова фамилия dsPIC цифрови сигнални контролери

02.12.2013   |   Технологии
 

На изложението SPS IPC Drives, което се проведе между 26 и 28 ноември т. г. в Нюрнберг, Microchip анонсира новата фамилия цифрови сигнални контролери (DSC) dsPIC33. Те са допълнение към портфолиото от dsPIC контролери, което позволява по-висока степен на интеграция в приложения за управление на електродвигатели, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com производителите.

Всеки контролер от новата серия на Microchip осигурява управление на два електродвигателя посредством 12 (6 двойки) управляващи ШИМ канала, двоен 12-битов АЦП, множество 32-битови интерфейси за квадратурни енкодери QEI и два CAN модулa. С това ниво на интеграция фамилията dsPIC33EP512GM710 може да управлява независимо два мотора с помощта на един микроконтролер. Контролерите могат да служат и като комуникационен хъб за автомобилни или индустриални приложения, който да се свърже с няколко CAN шини.

Новите цифрови сигнални контролери разширяват съществуващата фамилия dsPIC33EP, осигурявайки поддръжка на 512 KB Flash памет, 48 KB RAM и четири операционни усилвателя. Приборите имат повишена аналогова функционалност с два независими АЦП модула и периферен тригерен генератор (PTG) за комплексни високоскоростни перфирени операции, които спестяват софтуерни цикли и опростяват фърмуера.

Новата фамилия контролери на Microchip предлагат възможност за по-ефективно проектиране на уреди за потребителски и индустриални приложения като климатици, хладилници, перални, автомобилни вентилатори, горивни и водни помпи и датчици, металорежещи машини, принтери и др.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   dsPIC33   цифрови сигнални контролери   Digital Signal Controller  

Област: Технологии  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...