Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Интегрална едночипова система за интелигентни електромери на Maxim Integrated спечели европейската награда Elektra 2013

09.12.2013   |   Технологии
 

Maxim Integrated Products спечели престижното отличие на европейската електронна индустрия Elektra 2013 г. с интегралната си едночипова система (SoC) за интелигентни електромери Zeus. Тя комбинира прецизни измервателни средства, множество нива за сигурност и комуникационни функции, интегрирани в един чип.

Zeus спечели вниманието на независимото жури в категорията "Решение за проектиране в областта на ВЕИ" с високите си нива на интеграция и ефективност. Според журито embedded технологиите за сигурност, имплементирани в системата, осигуряват стабилност на жизнения цикъл и защитават измервателните уреди и цялата електрическа мрежа.

"В наши дни интелигентните измервателни уреди са с все по-висока степен на свързаност и потребността от сигурност е от първостепенно значение за предотвратяване на кражби на енергия и на кибер атаки срещу мрежата. Чрез комбиниране на метрологични и комуникационни решения със системи за сигурност, Zeus предоставя платформа за всички вградени умни устройства в мрежата, които трябва да осигуряват акуратно измерване и да общуват помежду си", обясняват производителите.

     
Източник: Maxim Integrated

Ключови думи: Maxim Integrated   Zeus   Elektra 2013   интелигентни електромери   embedded електроника   SoC   едночипови системи  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...