Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

u-blox представи най-малкия 3G модул

14.12.2013   |   Технологии
 

Швейцарският производител на безжични електронни модули и системи за позициониране u-blox разшири фамилията компактни модули SARA-U2 с 3G модели, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, дистрибутор на u-blox в България. Новите модули от серията SARA-U2 са клетъчни UMTS/HSPA модеми за повърхностен монтаж, подходящи за широк спектър от автомобилни, M2M и потребителски приложения. Новата серия е достъпна или само в 3G вариант, или в комбинирана 3G+2G версия.

Потенциалните приложения на серията SARA-U2 включват навигационни системи, устройства за мобилен интернет, системи за сигурност и наблюдение, eCall системи, управление на автомобилни паркове, измервателна апаратура и др.

“SARA-U2 е най-малкият 3G модул на пазара, който позволява създаването на ултракомпактни 3G решения в немислим досега ценови диапазон. Опцията за допълнителна 2G свързаност ги прави идеален избор за системи, които трябва да осигуряват максимално покритие. Така компанията ни предлага най-всеобхватния и широкосъвместим набор от клетъчни модеми, поддържащи всички мобилни стандарти”, коментира Томас Ниг, вицепрезидент продуктов маркетинг на u-blox.

Компактните LGA модули SARA поддържат A-GPS комуникация за ускорено позициониране, използвана в телематични системи и устройства, както и фирмената технология на u-blox за хибридно позициониране CellLocate с опция за презицно позициониране на закрито. В допълнение u-blox предлага безплатно RIL софтуер за устройства с Android и Windows.

Прототипни версии на UMTS/HSPA модулите SARA-U2 ще бъдат достъпни през февруари 2014 г., а първите бройки ще бъдат пуснати на пазара през април.

     
Източник: Microdis; снимка: u-blox

Ключови думи: Microdis   u-blox   3G модули   SARA-U2   A-GPS   UMTS/HSPA  

Област: Технологии  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...