Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Mouser отчете 30% ръст на бизнеса си в Европа

17.12.2013   |   Бизнес
 

Mouser Electronics регистрира над 30% ръст на приходите в Европа през 2013 г. Това е най-бързо растящият пазар за компанията и тя планира разширение на бизнеса си на Стария континент през 2014 г., съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от дистрибутора на електронни компоненти.

Mouser ще приключи 2013 г. с продажби в размер на 170 млн. щатски долара и очаква тази цифра да достигне 200 млн. през следващата година. Компанията има 65 000 клиенти в Европа, а почти половината от продажбите й са на полупроводникови прибори и интегрални схеми. Ръстът в продажбите е най-голям в края на годината, като четвъртото тримесечие е най-силното за компанията в Европа.

81% от новите клиенти са дошли през интернет. Една трета от европейските продажби са реализирани в Германия, Австрия и Швейцария, а 13% във Великобритания. Над 40% от продажбите са за OEM компании, а 18% от клиентите в Европа са EMS доставчици - с 12% повече в сравнение с предишната година.

Продажбите на продукти, които дебютират на пазара, са се увеличили с 11%, а секторът на безжични технологии съставлява почти 70% от продажбите.

Mouser ще увеличи ресурсите си в европейската централа в Мюнхен и ще наеме служители за управление на техническото съдържание в сайтовете си. Компанията ще инвестира и в инструментите си за електронна търговия.

През 2013 г. Mouser Electronics добави в портфолиото си решения на 35 доставчици, сред които Intel, Analog Devices, Altera, Micrel, Philips Lumileds и др.

     
Източник: Mouser Electronics

Ключови думи: Mouser Electronics   електронни компоненти   OEM компании   EMS доставчици  

Област: Бизнес  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...