Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нова интегрална схема за обработка на сигнали от сензори

13.01.2014   |   Технологии
 

Microchip представи новата интегрална схема за обработка на сигнали SSC7102, която представлява концентратор за различни типове сензори, има нисък разход на енергия и e готова за директно приложение, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията.

При разработката Microchip си е партнирала с различни производители на сензори и експерти в областта на обработката на сигнали от сезори. SSC7102 консумира около 4 mA и удължава значително живота на батериите за таблети, лаптопи и телефони с Windows 8.1.

"Сензори вече могат да бъдат добавени към практически всичко благодарение на ниската си цена и малкия си размер. IHS iSuppli прогнозира, че повече от 6 млрд. сензора за движение ще бъдат доставени за мобилни устройства и таблети през 2016 г. Заедно с увеличаващия се брой на сензорите около нас системите изисквания също нарастват - от обикновен мониторинг до осигуряване на разнообразна информация за средата и активностите ни. Данните от различни сензори, които измерват движение чрез акселерометри, магнитометри и жироскопи, както и фактори от околната среда като осветеност, температура, влажност и налягане, трябва да бъдат включени или концентрирани в системата. Нискоенергийната интегрална схема SSC7102 изпълнява тези сложни алгоритми и в същото време осигурява максимално гъвкавост в лесно за имплементране решение", обясняват от Microchip

При разработката на SSC7102 компанията си е партнирала с водещи производители на сензорни продукти като Bosch и Movea, за да предостави Windows 8.1 сертифицирано HID-over-I2C решение с изключително нисък разход на енергия.

SSC7102 се предлага в 6 мм x 6 мм  BGA корпус. Очаква се масовото производство да започне да края на първото тримесечие на 2014 г.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   SSC7102   сензори   сигнали от сензори   акселерометри   магнитометри   жироскопи   Windows 8.1  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...