Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Johnson Controls продава бизнеса си с автомобилна електроника на Visteon

16.01.2014   |   Бизнес
 

Johnson Controls е подписа окончателно споразумение за продажба на бизнесa си с автомобилна електроника на Visteon. Сделката е на стойност 265 млн. щатски долара и се очаква да приключи през второто тримесечие на 2014 г. след одобрението на регулаторните органи.

Visteon е доставчик на компоненти и системи за автомобилните производители. През 2012 г. компанията генерира оборот от продажби в размер на 13,8 млрд. щатски долара. Visteon разполага с персонал от над 22 000 души, бизнес в 29 страни и офиси в САЩ, Китай и Великобритания.

Съгласно условията на споразумението Visteon ще придобие производствата измервателни прибори, инфотейнмънт продукти, дисплеи и други електронни устройства за авомобилостроенето.

Johnson Controls се оттегля от бизнеса с автомобилна електроника като част от стратегията за съсредоточоване върху основните производствени дейности и преразпределяне на капитала за по-нататъшно диверсифициране на портфолиото си.

През 2013 г. Johnson Controls продаде друга част от портфолиото си за електронни системи и решения – HomeLink, на производителя на патентовани електрооптични продукти Gentex.

     
Източник: Johnson Controls

Ключови думи: Johnson Controls   Visteon   автомобилна електроника   автомобилна промишленост  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...