Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Google разработва интелигентни лещи за медицински цели

22.01.2014   |   Lifestyle
 

Google обяви, че разработва интелигентни контактни лещи, които могат да измерват нивата на глюкоза в сълзите. Между двата слоя на лещите са вградени миниатюрен безжичен чип и сензор, а в бъдеще вероятно ще бъде добавен и LED индикатор, който ще визуализира данните.

"Все още сме в начален етап и трябва да свършим много работа, за да направим технологията приложима за всекидневно ползване. Вече осъществихме множество клинични тестове, за да подобрим прототипа. Надяваме се, че един ден тази технология може да помогне на хората с диабет да се справят по различен начин с болестта си", обясниха от компанията в своя блог.

За мнозина пациенти е небходимо да следят редовно нивата на глюкоза, тъй като внезапните скокове или спадове са опасни. В момента това се извършва главно чрез изследване на кръвта. Според Google техният прототип може да чете нивата на глюкоза веднъж на секунда.

"Това е вълнуващо откритие в сектора на превантивната медицина. Вероятно то ще доведе до появата на различни други иновационни технологии, базирани на wearable устройства с миниатюрни размери, които улесняват следенето на телесните функции", коментира Манодж Менон от Frost & Sullivan.

Google обяви, че работи с Американската агенция по храните и лекарствата (FDA), за да въведе продукта в масово производство.

     
Източник: Google

Ключови думи: Google   медицинска електроника   wearable устройства  

Област: Lifestyle  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Lifestyle

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...