Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Нова версия на 2G модулите SARA представи u-blox

28.01.2014   |   Технологии
 

Швейцарският производител на решения за позициониране u-blox представи новия двубандов (900/1800 MHz) GSM/GPRS модул с ниска консумация на енергия SARA-G340, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, представител на u-blox в България.

SARA-G340 е девета версия на серията SARA, която включва продуктовите семейства SARA-G3 GSM/GPRS и SARA-U2 UMTS/HSPA/GSM/GPRS/EDGE. Новият модул е насочен към индустриални M2M приложения като измервателно оборудвание, eCall комуникация, решения за сигурност, терминали за разплащане, проследяване на активи и др. в Европа и Азия.
 
Ниският разход на енергия е едно от основните предимства на серията модули SARA-G3 (по-малко от 0,9 mA в standby режим).

"В Европа и Азия GSM/GPRS е важна и водеща технология при устройствата с M2M комуникация. Оптимизирахме SARA-G340 за такива приложения, давайки възможност на клиентите ни да интегрират интелигентна M2M свързаност в своите продукти. В същото време философията ни за съвместимост дава на клиентите ни  възможност да лесно създават HSPA версия на продуктите си чрез серията SARA-U2", заяви Томас Ниг, вицепрезидент продуктов маркетинг в u-blox.

LGA модулите са с размери 16 x 26 мм.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: u-blox   Microdis   GSM модули   GPRS модули   SARA   SARA-G340  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Microchip F+K

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...