Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Умереният ръст в продажбите на микропроцесори ще се запази и през 2014 г.

28.01.2014   |   Бизнес
 

Очаква се лекото укрепване на пазара на персонални компютри през 2014 г. да повлияе позитивно на общите приходи от продажби на микропроцесори, които ще се повишат с 9% през 2014 г. и ще достигнат рекордните 66,7 млрд. щатски долара, показва проучване на маркетинговата агенция IC Insights. В края на миналата година бяха отчетени приходи от продажби в размер на 61 млрд. долара, което представлява ръст от 8% спрямо 2012 г.

Мобилните процесори в телефоните и таблетите продължават да играят първостепенна роля за увеличаване на общите приходи от продажби на микропроцесори, показва проучването. Спадът в продажбите на микропроцесори за персонални компютри, сървъри и embedded приложения, който продължи близо 2 години, ще бъде заменен от умерен ръст с около 3% през 2014 г. Очаква се приходите от сегмента да достигнат 42,5 млрд. щатски долара - увеличение с 1,3 млрд. спрямо миналата година.

Микропроцесорите за мобилни приложения ще реализират с 19% по-високи продажби през 2014 г., а приходите от тях ще достигнат 19,3 млрд. долара. Продажбите на процесори за таблети ще постигнат рекорден ръст от 35% и приходи в размер на 4,9 млрд. през 2014 г.

     
Източник: IC Insights; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: микропроцесори   процесори   таблети   embedded приложения   мобилни процесори  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...