Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Microchip отчита рекордни приходи от аналогови продукти в края на 2013 г.

03.02.2014   |   Бизнес
 

Microchip Technology отчете рекордни нетни приходи от продажби на аналогови продукти в размер на 108,9 млн. щатски долара в края на календарната 2013 г. Според финансовите резултати на фирмата за третото тримесечие на фискалната 2014 г. (октомври-декември) нетните продажби са в размер на 482,4 млн., което представлява ръст с 15,9% спрямо същия период през изминалата година.

Консолидираната нетна печалба на Microchip за периода октомври-декември 2013 г. е 105,4 млн. щатски долара или 48 цента на акция в сравнение със 102 млн. или 5 цента през аналогичното тримесечие на предходната финансова година. Коригираните приходи на компанията за отчетния период бележат ръст от 57,2% спрямо същия период през 2013 г. и достигат 132,9 млн. долара или 61 цента на акция.

Финансовите анализатори на Microchip очакват продажбите през финансовата 2014 г. да са в диапазона 482,4 - 496,8 млн. щатски долара. Според прогнозите до края на финансовата година цената на акцията ще достигне 2,42 долара, а общите приходи на компанията да са в размер на 1,92 млрд.

“Нетните продажби на микроконтролери за третото тримесечие на фискалната 2014 г. са се повишили със 17,8% в сравнение със същия период миналата година. Продажбите на 16-битови и 32-битови продукти бележат ръст съответно с 27,9% и 29,5%. Това потвърждава лидерската позиция на Microchip в областта и е в основата на нарастващия ни пазарен дял”, заяви Ганеш Муурти, главен оперативен директор на Microchip Technology.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   електронни компоненти   микроконтролери   аналогови продукти  

Област: Бизнес  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...