Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip пуска нов чип за контрол на консумацията на електроенергия

11.02.2014   |   Технологии
 

Microchip представи новата интегрална схема за контрол на консумацията на електроенергия MCP39F501, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от американската компания. Чипът, предназначен за измерване на променлив ток в реално време, включва два 24-битови АЦП, 16-битово изчислително ядро, EEPROM и двупроводен интерфейс.

Интегрираният модул за следене на напрежението, както и стойността от 94.5 dB SINAD (съотношение сигнал-шум) за всеки измервателен канал, дават възможност за проектиране на решения с 0,1% допустима грешка в динамичен обхват 4000:1.

MCP39F501 осигурява на разработчиците възможност за да добавяне на функции за контрол на консумацията на електроенергия при минимални ресурси за разработка на фърмуер.

В усилията си за оптимизиране на методите за управление на консумацията на електроенергия в енергоемки приложения като например центрове за данни, осветителни и отоплителни системи, индустриално оборудване и потребителски уреди, проектантите се нуждаят от решения за контрол на електроенергията с все повече възможности. Това включва подобрена точност при измерване на натоварвания, допълнителни изчислителни възможности и мониторинг на електрическата мрежа.

Имплементираните в новата интегрална схема на Microchip инструменти осигуряват пресмятане на активна, реактивна и привидна мощност, средноквадратични стойности на ток и мощност, честота, фактор на мощността, както и програмируеми уведомления за събития.

MCP39F501 предоставя средства за разработка на високопроизводителни и ценово ефективни устройства като сървърни и мрежови електрозахранвания, електроразпределителни и осветителни системи, потребителски продукти - електроуреди и "интелигентни" щепсели, както и електромери. Широкият температурен обхват от -40 до +125 °С позволява MCP39F501 да се използва и в индустриални условия - например за приложения в областта на машиностроенето.

Интегралната схема MCP39F501 се поддържа от демонстрационната платка ARD00455 и ще се предлага на пазара от 14 февруари в 5x5 мм QFN корпус.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MCP39F501   интегрални схеми   електромери   електрозахранвания  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...