Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip придобива производителя на интегрални схеми Supertex

17.02.2014   |   Бизнес
 

Microchip сключи споразумение за придобиването на производителя на mixed signal чипове Supertex, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от Microchip. Сделката на стойност 394 млн. щатски долара в брой или 33 долара за акция се очаква да приключи през второто тримесечие на 2014 г. след одобрение от акционерите на Supertex и регулаторните органи. Придобиването е одобрено единодушно от бордовете на директорите на двете компании.

"Задълбоченият експертен опит на Supertex във високоволтовите аналогови и mixed signal технологии и силните позиции на фирмата на пазара на медицински, индустриални и осветителни решения допълват инициативите и усилията на Microchip в тези области. Вярваме, че синергията между двете компании ще създаде много нови възможности за продажби", заяви Стив Санги, президент и главен изпълнителен директор на Microchip Technology.

"Microchip е технологичен лидер с голям авторитет в бизнеса с електронни компоненти. Убедени сме, че придобиването ще донесе значителни ползи на акционерите на Supertex и ще ни даде възможност да допринесем за увеличаване на продажбите и оптимизиране на производството", коментира Хенри Пао, президент и главен изпълнителен директор на Supertex.

     
Източник: Microchip; снимка: Supertex

Ключови думи: Microchip   Supertex   електронни компоненти   mixed signal   аналогови компоненти  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...