Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Италианското правителство продава дяловете си от STMicroelectronics

17.02.2014   |   Бизнес
 

Италианското правителство ще продаде 13% от дяловете си в производителя на електронни компоненти STMicroelectronics. Италия и Франция притежават общо 27,6% (по 13,8%) от собствеността на европейската електронна компания чрез контролирани от двете държави агенции. Все още не е ясно дали Италия ще запази останалите 0,8% и дали те ще включват т. нар. златна акция.

На заседание на кабинета през януари италианският премиер Енрико Лета заяви, че постъпленията от тази продажба и продажбата на други държавни активи ще помогнат за намаляване на държавния дълг на Италия, който е в размер на 2 трилиона щатски долара. Пазарната стойност на ST към момента е 7,68 млрд. долара, което означава, че италианският дял в компанията струва около 1 млрд.

STMicroelectronics загуби близо 1,67 млрд. долара през четвъртото тримесечие на 2011 г. Главният изпълнителен директор Карло Боцоти очаква, че компанията ще бъде на печалба през тази година. През 2009 г. Франция увеличи своя дял в ST.

     
Източник: Malta Independent

Ключови думи: STMicroelectronics   електронни компоненти   Карло Боцоти  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови оферти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...