Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Mek отчете ръст в търсенето на AOI решения

18.02.2014   |   Бизнес
 

Производителят на решения за автоматична оптична инспекция Mek (Marantz Electronics) обяви, че изминалата 2013 г. е една от най-успешните в историята на фирмата и прогнозира, че тази тенденция ще продължи и през 2014 г., съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма DJK Europe, партньор на Mek за България.

Основен фактор за успеха е имала новата платформа FDAz, която бързо си спечели добро име в бранша.

"Серията PowerSpector с инспекционната глава FDAz реализира ново ниво на производителност в областта на автоматичната оптична инспекция и дефинира нови стандарти за скорост, точност и стратегии за инспекция", коментира Хенк Биманс, главен изпълнителен директор на Mek.

След представянето на FDAz през април по време на изложението SMT в Нюрнберг продажбите на компанията са се увеличили с над 50%. Рекорден брой поръчки и продажби са регистрирани и на Мюнхенската Productronica.

Освен PowerSpector FDAz голям интерес предизвика и новият AOI модул SpectorBOX, предназначен за паралелна двустранна инспекция. SpectorBOX ще дебютира официално на IPC Apex в Лас Вегас през март. Той е оптимизиран за вълново и селективно спояване на THT и SMT компоненти и инспектира печатните платки, захванати в рамките за запояване направо на конвейера.

Модулното AOI решение може да бъде оборудвано с 9 камери (до 18 камери SpectorBOX двустранно), включително опционална подвижна по вертикалната ос глава за прецизно позициониране и фокусиране според разстоянието до платката и евентуалната й непаралелност.

     
Източник: DJK Europe

Ключови думи: DJK Europe   Mek   Marantz Electronics   FDAz   PowerSpector   AOI   автоматична оптична инспекция  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...