Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Labs представи цифрови сензори за UV лъчение

24.02.2014   |   Технологии
 

Silicon Labs представи първата в индустрията интегрална схема с цифров UV сензор, който измерва стойностите на ултравиолетовото лъчение при излагане на слънце, както и на сърдечния пулс и кръвното налягане и осигурява управление чрез жестове за смартфони и wearable компютърни устройства, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Футурел, партньор на Silicon Labs в България.

Най-новите попълнения сред серията оптични сензори на Silicon Labs са Si1132 и Si114x, насочени към приложения в устройства за носене на китката и ръката, интелигентни часовници и телефони. Освен ултравиолетова светлина те измерват още видима и инфрачервена светлина, което ги прави подходящи за медицински и фитнес приложения.

Конвенционалните UV сензори комбинират UV-чувствителни фотодиоди с външен микроконтролер, аналогово-цифров преобразувател и фърмуер за обработка на сигнала. Silicon Labs за пръв път съчетава цялата тази функционалност в едночипово решение с размери 2 x 2 mm.

Интегралните сензори за ултравиолетова и видима светлина Si1132 имат I2C интерфейс за отчитане на цифрови UV стойности. Сензорите за UV и IR светлина Si1145/46/47 предлагат избор от един, два или три интегрирани LED драйвера с 15 избираеми нива за разпознаване на жестове. В съчетание с акселерометър сензорите Si1132 and Si114x дават на разработчиците възможност за измерване на телесните функции и по време на сън.

Silicon Labs предлага на проектантите и допълнителни хардуерни и софтуерни инструменти за тестване, настройване, прототипиране и проектиране на wearable устройства.

     
Източник: Футурел; снимка: Silicon Labs

Ключови думи: Футурел   Silicon Labs   сензори   сензорни приложения   електронно проектиране   UV сензори  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...