Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нови периферни интегрални схеми за интелигентни електромери

28.02.2014   |   Технологии
 

Microchip представи ново поколение аналогови периферни интегрални схеми, предназначени за разработка на трифазни интелигентни електромери с повишена точност, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията. MCP3913 и MCP3914 интегрират шест и осем 24-битови делта-сигма аналогово-цифрови преобразуватели съответно с 94,5 dB SINAD, -106.5 dB THD и 112 dB SFDR, които осигуряват подобрена обработка на сигнала.

Двата допълнителни АЦП на MCP3914 дават възможност за следене на повече сензори с един чип при намалена цена и размер. Програмируемата честота до 125 ksps с режими за ниска консумация на енергия позволява на проектантите да оптимизират потреблението на енергия в крайните продукти или да използват по-високи честоти, за да реализират подобрен анализ на сигнала, например за установяване на съдържанието на хармоници. Новите аналогови интерфейсни чипове включват CRC-16 и фиксация на регистрите за повишена надеждност.

"Заедно с подобряването на инфраструктурата за измерване на консумацията на електроенергия растат и изискванията за подобряване на точността, функционалността и адаптивността на аналоговите фронтенд модули, предназначени за разработка на интелигентни електромери от ново поколение. Тези функции са необходими и за проектиране на интелигентни системи за следене на енергийното потребление за приложения като сървърни захранвания, модули за разпределено електрозахранване, UPS и др. Новите интегрални схеми разширяват възможностите на реализираните с тях устройства, осигуряват възможно най-висока точност и в същото време предоставят гъвкавост и възможности за оптимизация на енергийната консумация за всяко приложение", обясняват от компанията.

Microchip обяви и два нови инструмента за разработка на системи за измерване на консумацията на електроенергия за трифазни измервания и мониторинг на множество консуматори, които могат да се използват заедно с новите интегрални схеми - MCP3913 Evaluation Board (ADM00522) и MCP3914 Evaluation Board (ADM00523).

Аналоговите периферни интегрални схеми MCP3913 и MCP3914 се предлагат в 40-изводни uQFN корпуси, а MCP3913 може да се поръча и в 28-изводен SSOP корпус.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MCP3913   MCP3914   аналогово-цифрови преобразуватели   интелигентни електромери  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...