Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Mouser представи сайт за хардуер с отворен код

06.03.2014   |   Бизнес
 

Mouser Electronics стартира нов фирмен микросайт, посветен на хардуерните технологии с отворен код, съобщиха за Electronics-Bulgaria от фирма Маус Електроникс, представител на Mouser у нас. Сайтът предлага информация за много от последните платки и хардуерни аксесоари за платформи като BeagleBone, Arduino, Netduino, STMicroelectronics Nucleo, Texas Instruments LaunchPad и Intel Galileo.

Разработчиците могат бързо да открият open-source продуктите, необходими за поддръжка на решенията, които проектират. Сайтът съдържа схеми, технически данни, както и съвместими продукти за най-популярните хардуерни системи с отворен код. Той улеснява създаването на проекти, предлагайки бърз и лесен параметричен избор за желаната платформа при всяка конкретна разработка.

Параметрите включват тип и производителност на процесора, брой аналогови и цифрови входове, безжични мрежови възможности като WiFi и Bluetooth, USB портове, видео и др. Заедно с тях може да бъде изтеглен и съвместим софтуер за всяка платформа. Аксесоари като BeagleBone Capes, Arduino Shields и друг съвместими хардуерни разширения могат да бъдат сравнявани и добявани към всеки продукт.

За всяка платформа са достъпни технически документи, PCB файлове, спесификации, ръководства и др.

     
Източник: Mouser Electronics

Ключови думи: Mouser Electronics   електронни компоненти   BeagleBone   Arduino   Netduino   отворен код  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...