Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нови 8-битови микроконтролери за LED осветление

10.03.2014   |   Технологии
 

Microchip представи нова серия 8-битови микроконтролери с 8 извода и с три 16-битови ШИМ по време на изложението Embedded World в Нюрнберг, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от комапнията. Серията PIC12(L)F157x е насочена към приложения като LED осветление, зареждане на акумулаторни батерии и управление на стъпкови двигатели, където е необходима висока разделителна способност.

Новите продукти разполагат с блок с комплементарен сигнален генератор (CWG), който може да бъде комбиниран с ШИМ за реализиране на полумостово и мостово управление. Това дава възможност за управление на полярността, мъртвите зони и аварийните спирания - полезни при проектиране на електрозадвижвания и приложения за преобразуване на електроенергия.

Микроконтролерите се включват 10-битови аналоговоцифрови и 5-битови цифровоаналогови преобразуватели, които могат да бъдат използвани за капацитивни сензорни екрани.

За серията PIC12(L)F157x Microchip предлага и софтуерните инструменти RGB Badge Demonstration Platform и High resolution RGB LED color mixing (AN1562).

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   LED осветление   PIC12(L)F157x  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...